منتدى طلاب كلية التربية بالغردقة

اهلا وسهلا بك زائرنا العزيز ومرحبا بك ف منتدى طلاب كلية التربية بالغردقة . الرجاء التسجيل والاشتراك معنا ف اسرة المنتدى . حتى تتمكن من الرد ع المواضيع والتصويت واشراك رايك ومجهودك معنا .... شكر .. المدير " حمادة " .....,,
منتدى طلاب كلية التربية بالغردقة

منتدى خاص بطلاب كليةالتربية بالغردقة


    كفتة الارز احلي الاكلات المصرية بالصور والخطوات

    شاطر
    avatar
    Admin
    الادارة

    عدد المساهمات : 570
    تاريخ التسجيل : 02/08/2010
    العمر : 27
    الموقع : القصير _البحر لاحمر

    كفتة الارز احلي الاكلات المصرية بالصور والخطوات

    مُساهمة من طرف Admin في الأربعاء سبتمبر 01, 2010 1:55 pm



    كفتة الارز احلي الاكلات المصرية بالصور والخطوات


    المقادير
    نص كيلو لحم مفروم
    كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن(حتى يسهل فرمه فى الكبه)
    3 بصلات

    حوالى نصف كيلو طماطم

    اربع فصوص توم
    حزمه شبت
    حزمه بقدونس
    ملح فلفل كمون كزبره هيل مطحون جوزه الطيب
    الطريقه نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل

    ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه
    وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما فى الصوره
    ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها صوابع وومكن تكوريها
    نقوم بقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد الانتهاء من الكميه






    بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص ثوم





    وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه


    ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع ساعه ونطفىء عليها


    وتقدم مع رز بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم






    ______منتدى طلاب كلية التربية ________






      الوقت/التاريخ الآن هو السبت أغسطس 18, 2018 9:04 am